Aplicaţiile Android de la Google îţi fură datele personale. Vezi ce aplicaţii sunt periculoase


Printre aplicaţiile care colectează cel ami frecvent datele personale fără consimţământul utilizatorului, se numără Angry Birds şi Brightest Flashlight.

Specialişti în IT au dat publicităţii o listă cu cele mai periculoase aplicaţii care îşi folosesc datele personale fără să ştii.

Mai mulţi cercetători de la universităţi cu renume din Statele Unite, a analizat cele mai utilizate aplicaţii pentru sistemul de operare Android de la Google.

Nu a fost o surpriză aşa de mare faptul că Google Maps colectează date despre locul unde te afi, pe cât de surprinşi au fost oamenii când au aflat că şi alte aplicaţii precum Brightest Flashlight şi Angry Birds, fac acelaşi lucru.

După ce au analizat 100 de aplicaţii pentru Android, specialiştii au întocmit un top zece al aplicaţiilor care folosesc datele personale. Printre acestea figurează, Talking Tom virtual pet, Backgrounds HD Wallpapers, Dictionary.com, Mouse Trap game, Horoscope, Shazam music si  Pandora Internetradio, potrivit realitatea.net.

Marea majoritate a utilizatorilor nu cunosc de ce le sunt colectate aceste date, ce se întâmplă cu ele ulterior sau de ce sunt periculoase aceste aplicaţii. Potrivit specialiştilor, ele colectează informaţii precum, locul unde se află utilizatorulu, detalii despre dispozitivul utilizat şi chiar şi lista de contacte.

Comentarii Facebook