Premierul cere urgentarea adoptarii legii concediilor medicale

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Sanatatii sa elaboreze mai repede proiectul de lege care prevede sanctionarea romanilor care intra in concediu medical fara motiv.

 

Solicitarea a fost facuta astazi in timpul sedintei de Guvern. "Va rog sa ii transmiteti domnului ministru sa avem actul normativ pregatit, pentru ca toata lumea sa respecte legea: cei care sunt intr-o situatie de boala sa aiba acoperirea legala si materială aferenta, iar celor care abuzeaza de aceasta practica sa le inchidem usile, prin modalitati evident, legale", i-a spus premierul secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel.

 

Proiectul va permite autoritatilor sa controleze daca cei aflati in concediu medical sunt la domiciliu. In caz contrar, acestia isi vor pierde indemnizatia aferenta concediului. De asemenea, proiectul prevede dublarea amenzilor aplicate medicilor care elibereaza concedii nejustificate pacientilor.

 

In judetul Cluj, potrivit statisticilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, numarul concediilor medicale acordate a fost cu 8.000 mai mic in 2009 fata de anul precedent.

Comentarii Facebook