Poți recunoaște orientarea sexuală a unui bărbat după trăsăturile feței? Vezi ce spun cercetătorii


Potrivit unui nou studiu, analiza trăsăturilor faciale ale bărbaților arată că există o anumita diferență între chipurile bărbaţilor homosexuali şi cele ale heterosexualilor.

Studiul a fost realizat de oamenii de ştiinţă de la Center for Theoretical Study at Charles University din Praga în colaborare cu The Academy of Sciences din Cehia, cu scopul de a examina posibilele diferenţe faciale dintre indivizii homosexuali şi cei heterosexuali. Rezultatele au indicat că există anumite trăsături care îi deosebesc pe homosexuali de heterosexuali, scrie Descoperă.ro.

În studiu s-a constatat că bărbaţii homosexuali aveau feţe „mai masculine” decât cei heterosexuali, contrar gândirii stereotipice potrivit căreia bărbaţii gay au trăsături mai feminine.

În prima parte a experimentului, cercetătorii au studiat diferenţele morfologice dintre bărbaţii heterosexuali şi cei homosexuali, iar în a doua parte, specialiştii au vrut să afle dacă orientarea sexuală a unui bărbat poate fi indicată corect de anumite trăsături faciale.

Echipa de cercetători, coordonată de Jarka Valentova, a recrutat 40 de persoane heterosexuale şi 40 de indivizi homosexuali pentru a realiza prima parte a studiului, iar pentru al doilea experiment, au fost recrutaţi alte 66 de persoane, jumătate heterosexuale şi jumătate homosexuale.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook