Poliţiştii locali vor putea da amenzi șoferilor la fel ca cei de la rutieră

 

Codul Rutier va putea fi modificat, iar polițiștii locali vor avea dreptul să dea amenzi șoferilor. 

 

În Legea poliției locale nr. 155/2010, circulația pe drumurile publice este unul dintre principalele domenii unde poliția locală are atribuții. Numai că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 (Codul rutier) nu a preluat prevederile din primul act și nu prevede că polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației ar putea să constate contravențiile rutiere și să aplice sancțiuni.

 

De aceea, la Senat, a fost înregistrat, în mai anul acesta, un proiect de act care vizează modificarea Codului rutier în acest sens, scrie avocatnet.ro. 

 

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice va putea se să aplice abia după ce este votată în ambele Camere ale Parlamentului, aprobată prin decret de către șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.

 

În vederea asigurării fluenței circulației pe drumurile publice și siguranței traficului rutier, participanții la trafic sunt obligați să respecte semnalele polițiștilor locali specializați în domeniul circulației pe drumurile publice, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, scrie în propunerea legislativă.

Comentarii Facebook