Miercuri 8 Februarie

MAE: Avertisment de călătorie în Italia. Va fi grevă generalăMinisterul Afacerilor Externe a emis, joi, o atenționare de călătorie pentru românii care vor să călătorească în Italia sai care se află acolo.

În cursul dimineții de vineri, principalele organizații sindicale din domeniul transportului vor organiza o grevă generală cu durata de patru ore.

Astfel, vor fi perturbări la nivelul transportului aerian, feroviar, maritim şi al transportului public din principalele oraşe italiene, informează MAE într-un comunicat de presă.

Pentru mai multe informaţii cu privire la serviciile garantate, se recomandă consultarea site-urilor Ministerului Infrastructurii şi Transporturilor, precum şi ale operatorilor din domeniu.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma - +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344 -, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Comentarii Facebook