Poliţia rutieră va avea voie să pună radare NUMAI în aceste locuri. Cum va fi folosit radarul pistol

 

Parlamentarii dezbat un proiect de lege prin care mașinile de poliție cu radar să fie presemnalizate prin panouri, cu 500-1000 de metri înainte.

 

Practic, polițistii rutieri nu ar mai putea sta ascunși, ci vor trebui să fie vizibili, iar mașina cu radar amplasată la 500-1000 de metri distanţă faţă de locurile unde vor fi implementate panouri de atenţionare, pe acelaşi sens de mers. Panoul care va atenţiona existenţa maşinilor cu radare vor trebui montate de administratorii drumurilor, la cererea poliţistului.

 

De asemenea, mașinile cu radar vor trebui să aibă inscripții la vedere. Radarul de tip pistol va putea fi folosit la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

 

De asemenea, şoferii prinşi fără Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) nu vor mai rămâne fără talon, aşa cum este prevăzut în legislaţia în vigoare, aceştia având posibilitatea să îşi facă inspecţia tehnică obligatorie în 15 zile de la data în care au fost prinşi.

 

Guvernul nu susține proiectul de lege.

 

Această lege nu interzice radarele, interzice doar acele radare care nu sunt în locuri vizibile. Acest proiect de lege este aplicat în ţările europene într-o formă similară, iar el a dus la reducerea numărului de victime rezultate din accidente rutiere”, a afirmat Florin Roman, iniţiatorul propunerii legislative, marţi, în Parlament, conform Mediafax.

Comentarii Facebook