Omul de afaceri, Ilie Carabulea, condamnat la 1 an si jumatate de inchisoare!

 

Ilie Carabulea, a fost condamnat azi, 26 aprilie de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an si jumatate de inchisoare, cu executare.

Omul de afaceri a fost condamnat in dosarul fostului prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, judecat si el la la cinci ani de inchisoare cu executare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Alba Iulia, valoarea reviziei tehnice la masina cumparata in leasing de procurorul Florin Apostu a costat aproximativ 4.000 de lei, suma pe care procurorul nu a mai achitat-o, informeaza evz.ro

In acelasi dosar au mai fost condamnati Tiberiu Popescu, la doi si sase luni de inchisoare, Sebastian Carstea si Mihaela Carstea, la un an si doua luni de inchisoare, iar Nicolae Bota a fost achitat, aplicandu-se o amenda administrativa de 1.000 lei.


"In cursul lunii septembrie 2010, inculpatul Apostu Florin Nicusor a primit de la inculpatul Carabulea Ilie contravaloarea unei revizii auto in suma de 4000 lei pentru a-l sprijini in promovarea unui recurs in interesul legii, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra Procurorului General al Romaniei. Revizia a fost facturata intre SC Star Motors SRL Sibiu si SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele inculpatului Carabulea Ilie.

In perioada 2006 - octombrie 2010, Apostu Florin Nicusor a folosit in mod exclusiv si consecutiv doua autoturisme marca Audi A8 si VW Passat achizitionate in baza unui contract de leasing financiar intre SC Atlassib Leasing IFN SA Sibiu si SC Intermedia SRL Sibiu, ambele societati fiind membre ale holdingului Atlassib condus de Carabulea Ilie.

Cele doua societati comerciale au achitat pentru Apostu Florin Nicusor TVA aferenta acestora si contravaloarea avansului auto, in conditiile in care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a avut in instrumentare un numar de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea Ilie. in aceste dosare, Apostu Florin Nicusor a dat solutii si a verificat solutiile date de procurorii subordonati".

Foto: evz.ro
Ilie Carabulea(stanga) si Florin Apostu (cu spatele)

Comentarii Facebook