Oamenii de știință au descoperit remediul pentru mahmureală. Vezi care e acesta


Remediul pentru mahmureală este căutat de oamenii de știință de foarte multă vreme, însă niciodată nu au reușit să descopere unul care să funcționeze cu adevărat.

Acum, oamenii de știință de la de la Universitatea Sun Yat-Sen din Guangzhou, China, au analizat modul în care mahmureala ar putea fi prevenită chiar înainte de a apărea, în loc să se axeze pe un remediu.

Pentru a putea studia acest fenomen, ei au evaluat procesul metabolic prin care trece corpul unui individ care a consumat alcool. Mai întâi, etanolul din băuturile alcoolice este metabolizat de o enzimă cunoscută sub numele de alcool dehidrogenază (ADH) în acetaldehidă. Se crede că acetaldehida este adevărata cauză a efectelor produse de alcool, precum mahmureala. Ulterior, ea este metabolizată la rândul ei în acetat de enzima dehidrogenaza aldehida (ALDH). Contrar efectelor produse de acetaldehidă, acetatul poate să fie responsabil pentru unele dintre beneficiile pe care alcoolul le aduce sănătăţii, scrie descoperă.ro.

Oamenii de știință au teste 57 de băuturi diuferite, inclusiv infuzii de plante, ceaiuri și băuturi carbogazoase, pentru a le urmări efectele asupra ADH şi ALDH. Dintre acestea, o băutură carbogazioasă foarte populară în China sub numele de Xue bi şi comercializată la noi drept Sprite, are rolul de a creşte procesele realizate de ALDH, determinând acetaldehida să fie metabolizată mai repede.

Aceste rezultate ne amintesc că suplimentele, fie ele din plante sau de alt tip, pot avea acţiuni farmacologie asupra noastră care implică atât beneficii cât şi dezavantaje aduse sănătăţii”, a comentat Edzard Ernst, expert de la Universitatea Exeter, din Marea Britanie.

Comentarii Facebook