O retea care a pus si la Cluj in circulatie dolari falsi a fost anihilata de procurorii DIICOT - VIDEO


O retea care a pus in circulatie si la Cluj dolari falsi a fost anihilata de procurorii DIICOT. Sase persoane au fost retinute de catre anchetatori.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Sabo Nicolae, Mitu Doru, Oprea Maria, Bineata Andrei Adrian, Constantinescu Mihail-Dragos, Pana Viorel. Acestia sunt acuzati ca "au constituit un grup infractional organizat, specializat in procurarea si plasarea de bancnote contrafacute din cupiura de 100 USD, procurate din Bulgaria.

Incepand cu data de 02.02.2010, inculpatii au pus in circulatie 246 de bancnote contrafacute, din cupiura de 100 USD pe raza judetelor Brasov, Bucuresti, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Mures, Prahova, Satu - Mare, Teleorman si Valcea. Urmare a acestei actiuni, procurorii D.I.I.C.O.T. au  retras de pe piata suma de 50.000 USD, in bancnote contrafacute. Calitatea bancnotelor este una exceptionala, acestea trecand de filtrele specifice ale unitatilor bancare sau caselor de schimb valutar unde au fost plasate
", au precizat anchetatorii.

Pentru a stabili modul in care bancnotele de 100 de dolari erau contrafacute procurorii DIICOT au cerut sprijinul US Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, singura autoritate cu expertiza in materia protectiei monedei americane.

Comentarii Facebook