Duminica 28 Aprilie

Fereşte-te de alimentele procesate. Vezi care sunt cele mai periculoase


Pentru că sunt ieftine şi se prepară repede, alimentele procesate sunt din ce în ce mai răspândite în lume.

Alimentele procesate sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră, mai ales consumate în exces, din cauza conţinului mare de zahăr, conservanţi, sare şi grăsimi, scrie Gegeblob, potrivit realitatea.net.

Iată o listă cu alimente de care ar fi mai bine să te fereşti.

Chicken Nuggets - mai bine comandaţi piept de pui sau chicken strips decât chicken nuggets, pentru că acestea sunt bogate în conservanţi, sare şi grăsimi.

Cartofi prăjiţi - chiar şi o porţie mică conţine un număr mare de calorii, dar oferă organismului foarte puţini nutrienţi. De multe ori, consumul de cartofi prăjiţi a fost asociat cazurilor de obezitate şi măreşte nivelul de zahăr din sânge.

Orez alb - este şi el un aliment procesat, deci nu este cel mai sănătos. Este mult mai potrivit să alegi orezul brun, chiar dacă durează mai mult gătirea lui şi e mai scump.

Chipsuri - au o valoare nutritivă foarte scăzută şi sunt bogate în conservanţi, sare şi calorii.

Sucuri carbogazoase - chiar şi cele fără zahăr sunt nesănătoase, iar cele cu zero calorii conţin îndulcitori artificiali care sunt mai dăunători decât zahărul. Puteţi consuma un pahar din când în când, dar un consum zilnic v-ar putea pune sănătatea în pericol.

Carne procesată - este plină de conservanţi, astfel că e de preferat să alegeţi carnea organică, chair dacă costă mai mult.

Cerealele bogate în zahăr - acestea nu sunt foarte sănătoase. De preferat ar fi să alegeţi cereale sărace în zahăr şi bogate în fibre.


Comentarii Facebook