Moment ISTORIC în televiziune. Un prezentator din SUA a dat în direct 15 milioane de dolari VIDEO


Gazda emisiunii Last Week Tonight, de la HBO, John Oliver, a făcut istorie în televiziune, duminică noapte, după ce a oferit ”cadouri” în valoare de 15 milioane de dolari.

Oliver și cei de la Last Week Tonight au reușit să șteargă datoriile în valoare de 15 milioane de dolari, a 9.000 de persoane.

Gestul a fost menit să atragă atenția asupra companiilor specializate în cumpărarea datoriilor de la bănci. În cazul în care o persoană nu își mai poate plăti datoriile, pentur a-și minimiza pierderile și a obține un mic profit, băncile vând datoriile către companii specializate, la o fracțiune din suma inițială, iar companiile respective urmează să recupereze întreaga sumă de la datornici.

"Americanii au datorii în valoare de peste 12 trilioane de dolari", a explicat John Oliver.

Pentru a face acest ”cadou”, aceștia au creat rapid o companie specializată în cumpărarea datoriilor și au achiziționat un portofoliu de datorii medicale a 9.000 de persoane, în valoare de 15 milioane de dolari, cu doar 60.000 de dolari. Documentația a fost trimisă apoi unui ONG care se ocupă cu ștergerea datoriilor medicale, iar norocoșii selecționați au scăpat de grija plății facturilor.

Prezentatorul și-a încheiat emisiunea cu o ”înțepătură” la adresa celebrei Oprah Winfrey, cunoscută pentru multitudinea de cadouri extravagante oferite telespectatorilor și spectatorilor prezenți în platoul emisiunii sale.

Comentarii Facebook