MITURI POPULARE despre care crezi că sunt adevărate


Sunt câteva lucruri pe care am ajuns să le luăm "de bune" doar pentru că sunt vehiculate des. Iată o listă cu unele dintre cele mai populare mituri pe care multă lume le consideră a fi susţinute ştiinţific.

Diamantele sunt rare - diamantele se găsesc în cantitate atât de mare încât singura soluţie pentru ca furnizorii să menţină preţurile ridicate este să reţină mare parte dintre ele şi să comercializeze foarte puţine. Dacă toate diamantele extrase până acum ar fi puse la vânzare, preţul ar scădea atât de mult încât mai toată lumea şi-ar permite să-şi cumpere, potrivit descopera.ro.

Apa îmbuteliată este mai sigură decât cea de la robinet - sursele municipale de apă sunt extrem de reglementate, ceea ce înseamnă că de sute de ori pe lună apa este testată. Pe de altă parte, apa îmbuteliată este testată aproximativ odată la patru luni. Mai mult, aceste evaluări şi standarde de siguranţă sunt reglementate chiar de către producător.

Pierdem cea mai mare parte din căldura corporală pe la cap -  tristul adevăr este că pierdem la fel de multă căldură pe fiecare centimetru pătrat din corp. Aşadar, dacă într-o zi geroasă de iarnă vi de pare că vă este extrem de frig la cap, înseamă că restul corpului este acoperit în multe straturi de haine călduroase în timp ce pe cap nu aveţi nimic, sau poate că purtaţi o căciulă prea subţire.

Păsările îşi vor abandona puii dacă sunt atinşi de oameni - cu excepţia câtorva specii, păsările nu au un simţ olfactiv foarte bun. Prin urmare, şansele ca ghemotocul de pene să sufere pentru că l-a atins un om, pentru a-l feri din calea prădătorilor, sunt destul de mici. În plus, trebuie să vă gândiţi că părinţii lui au depus prea mult efort pentru a-l creşte aşa că nu l-ar abandona doar pentru că miroase diferit.

Înainte de Cristofor Columb, oamenii credeau că Pământul este plat - încă din Grecia Antică oamenii ştiau că trăiesc pe un mare glob şi asta pentru că aveau destul de multe dovezi, precum modul în care navigau navele pe mare.

Marele zid chinezesc este singura construcţie creată de om care poate fi văzută din spaţiu - zidul are zeci de mii de kilometri,este de înţeles de ce oamenii s-au gândit că el va fi uşor de deosebit din spaţiu. Cu toate acestea, în ciuda lungimii sale, Zidul este construit din roci locale, ceea ce înseamnă că acesta are aceeaşi culoare cu peisajul din jurul său. Prin urmare, dacă oficialităţile din China nu vor schimba culoarea zidului, acesta va continua să fie foarte greu de observat din spaţiu, fără aparatură performantă.

Rasa Pitbull este foarte agresivă - ceea ce caracterizează câinii din rasa Pitbull este instinctul de pradă care poate creşte agresivitatea acestora faţă de alte animale, dar nu şi faţă de oameni. De asemenea, ei au o forţă şi o rezistenţă foarte mare, dar şi o loialitate faţă de stăpân care rar se întâlneşte la alţi câini. 

Comentarii Facebook