Google Zeitgeist: topul căutărilor pe internet în România în 2012


Creatorii seriei "Robotzi", rezultatele la Bacalaureat şi anunţurile de pe mercador.ro se află în topul anului 2012 al căutărilor pe internet efectuate de români cu ajutorul Google.

Zeitgeist, cercetarea publicată, marţi, 11 decembrie, de Google România, arată că cea mai mare creştere în căutări, comparativ cu anul 2011, a fost înregistrată de Creative Monkeyz, potrivit Agerpres.

Ca volum, jocurile şi programele tv s-au aflat în topul căutărilor, la categoria divertisment podiumul fiind ocupat de emisiunile "Românii au talent" şi "Vocea României", iar la capitolul sport, meciul Steaua - Dinamo a atras cea mai mare atenţie.

Tot pe baza căutărilor, filmul anului este considerat "Ice Age 4", hitul anului aparţine Corinei, cu melodia "A ta", iar mâncarea preferată a românilor, aşa cum reiese din căutări, este salamul de biscuiţi, dar şi ciorba de perişoare şi pizza. 

Whitney Houston, Adrian Năstase, Lucian Bute sau Cristian Gog, se află în clasamentul celor mai populare persoane în 2012, în funcţie de căutările pe Google,

În Top 10 căutări cu textul "ce este...?", primele trei locuri sunt ocupate de "ce este iubirea", "ce este ACTA" şi "ce este facebook". În plus, pe segmentul căutărilor de genul "cum se...?", podiumul a revenit următoarelor: "cum se sărută", "cum se face" şi "cum se croşetează".

Google dezvăluie "Zeitgeist" explorând miliarde de interogări pe motorul său de căutare. Rezultatele anunţate marţi sunt generate în baza căutărilor efectuate din România.

Comentarii Facebook