Luni 19 Octombrie

Ministrul Muncii susține că Messi s-ar umple de bani dacă ar avea un copil în România

 

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, l-a dat ca exemplu pe Lionel Messi pentru a motiva necesitatea unui plafon pentru indemnizaţia de creştere a copilului.

 

În luna iulie, imediat după ce finalizăm Legea salarizării unitare vom intra cu această indemnizaţie de creştere a copilului”, a anunţat ministrul Muncii, la un post de televiziune, citat de News.ro.

 

Olguţa Vasilescu a susţinut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizaţie. Ea a spus că sunt în lucru trei variante şi că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 şi 10.000 de lei.

 

Ministrul Muncii a prezentat şi cuantumul celor mai mari 12 indemnizaţii aflate în plată, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.

 

De la lună la lună cresc aceste sume, pentru că au prins care e ideea şi încep să facă tot felul de jonglerii”, a mai afirmat Olguţa Vasilescu, ea precizând că au fost cazuri în care s-a constatat că unele sume sunt necuvenite.

 

Vasilescu a argumentat necesitatea introducerii unui plafon și l-a dat ca exemplu pe Lionel Messi. Dacă ar veni să joace la o echipă din România pentru un salariu de 30 de milioane euro şi ar avea un copil, statul român ar fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizaţie lunară de aproximativ 28 de milioane de euro, ”pentru că aşa este legea”.

.

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook