O biciclistă a fost amendată cu 1.740 de poliție. Ce reacţie a avut poliţistul Godină

 

Poliţistul Marian Godină l-a apărat pe colegul lui din Suceava, care a amendat cu 1.740 de lei o biciclistă ce nu avea buletinul la ea şi avea defecţiuni la instalaţia de iluminat a bicicletei. 

 

Acesta crede că femeia ar fi scăpat doar cu avertisment dacă nu l-ar fi înjurat pe poliţistul ce a oprit-o în trafic.

 

Ca jurnalist, dacă vrei să scrii un articol reuşit despre Poliţia Română, scrii ceva de rău, denigrator. Nu te poţi aştepta ca oamenii să simpatizeze o instituţie care îi sancţionează atunci când greşesc, astfel că succesul articolului este garantat, mai ales dacă alegi ingredientele cu atenţie.

 

Aşa că găseşti o tanti sărăcuţă, care, neavând posibilităţi materiale de a merge cu maşina, se deplasează, sărmana, cu bicicleta. Aaa, şi nici măcar aia nu e a ei, e împrumutată. Şi nu, nu mergea la discotecă, ci mergea la farmacie pentru că fusese anunţată că abia îi sosiseră medicamentele necesare.

 

V-aţi sensibilizat deja? Buuun. Şi cum mergea aşa tanti asta, pedalând pe drumeag transpirată, în scenă intră miliţianul cel rău, bătut în cap, care trebuie să îşi facă norma de amenzi. Şi cum nu-s destui care încalcă legea, bau-bau ăsta se leagă tocmai de biata femeie care întârzia la medicamente. Mă mir că nu au scris că pedala după insulină şi că mai avea câteva minute până la şoc, ar fi sunat şi mai dramatic.

 

Miliţianul cel rău, în loc să o ducă cu girofaruri şi sirene, o ia la întrebări că de ce nu are elemente reflectorizante, buletin şi alte porcării d-astea de scrie în lege de ele şi pe care unii mai proşti chiar le respectă. Şi pentru că femeia nu avea nimic în regulă, primeşte o amendă de 870 de lei. Nuuu, nu scrie că poate plăti jumătate din minim, că apoi nu mai pare chiar aşa rău miliţianul.

 

Şi tot ca să ne dea o lacrimă pe obraz, nu scrie nimic nici de faptul că doamna s-ar fi ales doar cu un avertisment, aşa cum au primit alţi doi biciclişti, în aceeaşi zi, tot acolo, dacă şi-ar fi ţinut pentru ea blestemele de Dumnezei şi sfinţi ce şi le-a auzit colegul meu de la ea. În schimb ne este livrată o poză cu femeia care a achitat amenda şi un titlu cu <>. Unii mai trecuţi prin d-astea, au văzut din poză că p-v-ul fusese primit prin poştă, semn că doamna nu prea a colaborat.

 

Apoi urmează sutele de comentarii la adresa poliţistului fără suflet. Culmea, e acelaşi poliţist care a fost la accidente cu biciclişti morţi pe marginea drumului, iar cei care comentează sunt aceiaşi care dacă ar vedea un astfel de biciclist <> trecând pe lângă un poliţist fără să fie oprit, ar comenta cum îl doare pe poliţist la caschetă de lege. Tot ei ar înjura de mama focului poliţia dacă ar fi implicaţi într-un accident rutier din cauza unui biciclist neechipat corespunzător”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Comentarii Facebook