Ministrul de Interne: Vrem să extindem valabilitatea pașapoartelor până la 10 ani



Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că se dorește moficarea legii astfel încât să se extindă valabilitatea pașaportului de la 5 ani la 10 ani.

Inițiativa vine după ce Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a anunţat că dacă nu va fi rezolvată problema cozilor la paşapoarte va depune plângere.

"Am depus o iniţiativă de modificare a legii. Dorim să extindem valabilitatea paşaportului de la cinci la zece ani", a declarat Carmen Dan la Antena 3, conform Mediafax.

Referitor la această problemă, ministerul Afacerilor Interne a transmis că face eforturi ca procesul să se facă operativ, subliniind că lipsa de personal se resimte şi în aceste servicii, MAI fiind nevoit să prelungească programul de lucru şi să amâne concediile angajaţilor.

"Este adevărat că în lunile de vară numărul de cereri depăşeşte cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele judeţe numărul cererilor se dublează în această perioadă. Din păcate, această creştere semnificativă nu poate fi însoţită şi de dublarea numărului de ghişee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de paşapoarte. Lipsa de personal se resimte şi în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiţi să prelungim programele de lucru, să amânăm concendiile din această vară pentru mulţi dintre angajaţi sau să găsim alternative de spaţii destinate eliberării de paşapoarte", preciza MAI, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook.

Comentarii Facebook