Medic cunoscut târât de polițiști pe stradă. A refuzat să se legitimeze - VIDEO

 

Un cunoscut medic din București a fost târât pe stradă de polițiști după ce a refuzat să se legitimeze. Ce agresat este directorul Maternității Giulești, profesorul Ciprian Cristescu. 

 

Personajul principal din două filme apărute pe Internet este directorul Maternității Giulești, profesorul Ciprian Cristescu. Soţia sa se afla la volan, iar el pe scaunul pasagerului, când au fost opriți de poliţişti pentru un control de rutină. În urma testării cu aparatul etilotest s-a dovedit că femeia nu consumase alcool.

 

Incidentul ar fi izbucnit când polițiștii i-au cerut lui Cristescu să se legitimeze, iar medicul a refuzat, ba mai mult, au precizat reprezentanții Poliției, a fost recalcitrant. Medicul fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima, însă după ce a fost târât pe jos de polițiști și dus la secție. 

 

Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat, într-un comunicat, că în urma apariției în spațiul public a acestor imagini și în urma discuțiilor cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan cu chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenție al polițiștilor, precum și cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliției Capitalei. ”Facem precizarea că, până la apariția în mass-media imaginilor, nu am fost sesizați cu privire la acest eveniment”, se mai arată în comunicat.

 

Un clip apărut după-amiază pe Internet a surprins o primă parte a discuției dintre polițiști și medic.  

 

Poliția Capitalei, prin reprezentantul său - comisarul-șef Nicu Dragoș -, a declarat că medicul a devenit recalcitrant când mașina condusă se soția sa a fost oprită de polițiști și ”le-a adresat injurii” oamenilor legii.

 

Când a fost rugat să se legitimez, acesta a refuzat și, conform Poliției, a continuat injuriile, soția sa fiind cea care le-a dat polițiștilor cartea lui de identitate.

 

”Au fost declanșate verificări cu privire la modul în care au acționat polițiștii”, a mai anunțat Nicu Dragoș.

 

Primele imagini cu incidentul surprindeau momentul în care medicul era târât de polițiști spre mașină.

Comentarii Facebook