Metoda simplă prin care îți îmbunătățești memoria cu 75%


Micile pierderi de memorie, cum ar fi momentul în care uiți de o programare sau de ziua unui prieten, pot apărea oricui și sunt destul de supărătoare. Un nou studiu vine cu vești bune însă, conform oamenilor de știință au descoperit faptul că mirosul de rosmarin poate îmbunătăți memoria cu până la 75%.

De mult timp, rosmarinul este asociat cu memoria şi fidelitatea, În Egiptul Antic, această plantă era folosită la nunţi şi înmormântări. Chiar şi Shakespeare îi cunoştea proprietăţile care ajută la îmbunătăţirea memoriei. În faimoasa lui opera „Hamlet”, Ophelia spune: „Uite flori de rosmarin ca să-ţi aduci aminte; te rog, iubitule, să nu mă uiţi”.

Acum, cele mai noi cercetări indică faptul că uleiul esenţial de rosmarin îi ajută pe oamenii clinic sănătoşi să îşi amintească evenimente din trecut şi să nu uite să realizeze anumite sarcini.

De asemenea, studiul a scos în evidenţi şi faptul că această îmbunătăţire a memoriei s-a produs indiferent de starea participanţilor , motiv pentru care oamenii de ştiinţă cred că îmbunătăţirile ar putea fi provocate de o influenţă chimică.

Cercetătorii susţin că descoperirile au potenţialul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a oamenilor care suferă de pierderi de memorie asociate cu înaintarea în vârstă.

Studii anterioare au sugerat şi că unii compuşi din rosmarin stopează producţia unor enzime ce blochează funcţionarea normală a creierului, lucru care ne ajută să fim mai alerţi, îmbunătăţindu-ne memoria pe termen lung.

În noul studiu, oamenii de ştiinţă s-au concentrat asupra memoriei prospective care implică abilitatea de a ne aminti anumite evenimente ce urmează a avea loc în viitor şi de a ţine minte să realizăm anumite sarcini în anumite momente prestabilite. Acest tip de memorie este critică pentru funcţionarea de zi cu zi. Ea acţionează atunci când, de exemplu, cineva trebuie să îşi amintească să trimită o felicitare sau să îşi ia tratamentul.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook