Maternitatea Giulesti, in pericol de desfiintare! Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva unitatii

Procurorii sustin ca au descoperit nereguli legate de respectarea masurilor de securitate in munca si de securitate a sistemelor electrice.

 

Potrivit sefului Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Marius Iacob, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva Maternitatii, iar sanctiunile pot merge pana la desfiintarea unitatii, informeaza Mediafax.

 

Procurorul sef a spus ca anchetatorii analizeaza posibilitatea luarii unor masuri asiguratorii pe bunurile spitalului, pentru ca la dosar este depusa o asigurare de 500.000 de euro, in timp ce prejudiciul estimat depaseste un milion de euro. Actualul si fostul manager al maternitatii au fost audiati de procurori in cazul incendiului izbucnit in aceasta unitate si in care au murit cinci bebelusi, iar alti sasi sunt raniti grav. Tot astazi, au fost audiati si patru dintre parintii bebelusilor. Doar doi dintre ei s-au constituit pana acum parte civila si vor cere despagubiri.

Comentarii Facebook