Miercuri 24 Aprilie

Masturbarea previne cancerul

 

Medicii au demonstrat că masturbarea poate preveni cancerul de prostată. Conform Ligii Române de Cancer, aproximativ 177 de bărbați din țara noastră sunt descoperiți, anual, cu această maladie.

 

Masturbarea scade riscul de cancer de prostată, conform oamenilor de știință australieni. Un studiu realizat pe 2.300 de bărbați arată că subiecții care s-au masturbat de cinci sau mai multe ori pe săptămână și-au scăzut riscul de a face cancer până la 70 de ani cu 34%. ”Lichidul seminal conține substanțe cancerigene, iar ejacularea regulată curăță foarte bine organismul”, explică dr. Graham Giles, conducătorul studiului, citat de evz.ro.

 

De asemenea, și tratamentul împotriva chelirii are un efect secundar uimitor. Propecia, un medicament împotriva căderii părului, reduce cu 25% șansele de a face cancer de prostată. Cercetarea Institutului Național de Cancer din SUA a fost făcută pe 19.000 de bărbați timp de 7 ani. ”Este primul studiu care dovedește că acest cancer poate fi prevenit”, spune dr. Peter Greenwald, directorul Institutului.

 

De asemenea, și dieta este la fel de importantă pentru sănătatea prostatei. Un studiu publicat în Jurnalul Național de Cancer arată că bărbații care consumă minimum 10 grame de usturoi sau ceapă zilnic au un risc cu 50% mai scăzut de a face cancer de prostată.

Comentarii Facebook