Marti 11 Mai

Lonely Planet's Best in Travel 2017 - Care sunt cele mai bune orașe din lume

 

Bordeaux a fost ales cel mai bun oraş din lume de cei de la Lonely Planet și inclus în recomandările de turism pentru anul 2017.

 

Principalele motive pentru care cei de la Lonely Planet au ales Bordeaux sunt noua experienţă turistică pe care acest oraş o oferă de anul acesta, Cité du Vin, o adevărată ”revoluţie gastonomică”, dar şi viitoarea linie feroviară de mare viteză, notează The Independent.

 

Cu un aflux de chefi tineri şi cu un nou muzeu ostentativ, poreclit deja "Guggenheim al vinurilor", ce s-a deschis în iunie 2016, scena culinară din Bourdeaux se schimbă în şi mai bine.

  

Secole întregi, mândria oraşului Bordeaux au fost vinurile produse în podgoriile ce-l înconjoară şi magnificele faţade de secol XVIII, aliniate de-a lungul râului Garonne, scrie saveur.com.

 

De la 1 iunie, un nou obiectiv turistic extrem de îndrăzneţ străluceşte aici: La Cité du Vin, un muzeu al vinurilor, de 81 de milioane de euro, îmbrăţişare a unei gândiri moderne în ceea ce priveşte licoarea emblemă a Franţei.

 

La Miles, un bistro modern şi inventiv, aduce şi el Bordeaux-ului arome deosebite, cu un meniu îndrăzneţ: tartar de vită cu ulei de susan, gălbenuşuri de ou marinate, chipsuri tapioca, peşte spadă cu sos Madras şi gremolata cu coriandru şi nucă de cocos.

 

Iar L'Etoile de Mer du Petit Commerce, recunoscut drept cel mai bun restaurant pentru fructe de mare din oraş, chef Stéphane Carrade uimeşte cu cel mai gustos chefal roşu la grătar, cu arici de mare şi caviar de hering.

 

Lista completă Lonely Planet’s Best in Travel 2017:

 

Al doilea cel mai bun oraş pe listă este Cape Town, datorită noilor atracţii culturale, precum Zeitz Museum of Contemporary Art Africa. Podiumul este completat de Los Angeles, cu 50 de noi hoteluri în construcţie şi o uriaşă expansiune a reţelei de metrou. 

 

1. Bordeaux, Franţa

 

2. Cape Town, Africa de Sud

 

3. Los Angeles, SUA

 

4. Mérida, Mexic

 

5. Ohrid, Macedonia

 

6. Pistoia, Italia

 

7. Seul, Coreea de Sud

 

8. Lisabona, Portugalia

 

9. Moscova, Rusia

 

10. Portland, SUA

 

LLonely Planet a realizat şi o listă a celor mai bune 10 ţări, Canada, Columbia şi Finlanda, ocupând primele trei locuri, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook