Miercuri 24 Aprilie

Legătură dintre forma corpului şi starea de sănătate

 

Specialiștii au ajuns la concluzia că există o legătură între forma corpului si starea de sănătate. Astfel, dacă ai o siluetă în formă de pară, atunci ar trebui să te bucuri.

 

Dr. Margaret Ashwell, fost consilier guvernamental în Marea Britanie, în colaborare cu un nutriţionist de la Universitatea Oxford Brookes, a comparat datele provenind de la 31 de studii anterioare, efectuate pe un eşantion de peste 300.000 de bărbaţi şi femei din întreaga lume. În cadrul cercetării s-au urmărit metodele de evaluare a sănătăţii în funcţie de anatomia oamenilor.

 

Concluziile formulate de cei doi specialişti, citate de DailyMail.com, ar putea duce la dispariţia folosirii termenului de Indice de Masă Corporală (IMC – formulă matematică ce asociază înălţimea cu greutatea, folosită încă de la începutul anilor 1970). Un indicator alternativ al stării de sănătate ar putea deveni circumferinţa taliei. De ce? Grăsimile care se depun în zona abdomenului sunt extrem de dăunătoare. Ele duc la crearea unor reacţii chimice deloc favorabile organelor interne vitale, spre deosebire de grăsimile de pe fund, şolduri sau coapse, de exemplu.

 

Citeşte mai mult pe Sfatul Părinţilor

Comentarii Facebook