Luni 26 Septembrie

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA: Lucrăm la dosare mari. Poate numai de Crăciun ne oprim

 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a lansat un avertisment dur către cei care plănuiesc infracțiuni sau încearcă să își ascundă urmele. 

 

Abordarea de genul Mie nu mi se poate întâmpla, eu sunt intangibil, DNA nu are timp să se ocupe de noi nu cred că e una potrivită. Încep să deschidă offshore-uri, să facă tranzacţii prin străinătate, dar nu sunt mai deştepţi decât noi. Oricine comite fapte de coruptie poate fi prins de un procuror DNA indiferent de metodele rafinate. Suntem la curent cu toate metodele de furt si disimulare a banilor”, a declarat Laura Codruța Kovesi, într-un interviu ziare.com.

 

Ea a spus că poate numai Crăciunul îi va opri pe procurori. ”Avem în lucru dosare mari, complexe, care vizează persoane cu funcţii importante. Activitatea noastră nu se va opri, poate doar în perioada Sărbătorilor, dar nici atunci nu e sigur. Vom continua în acelaşi ritm, cu aceeaşi eficienţă, dacă nu vor interveni schimbari legislative”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

 

Despre dosarele Microsoft şi EADS, Kovesi a precizat că investigațiile s-au făcut cu ajutorul SRI, dar şi cu autorităţi din Europa. ”Activităţile principale de sesizare din oficiu şi administrare a probelor au fost făcute de DNA, în cooperare cu SRI. FBI nu a făcut o sesizare oficială, nu a transmis informaţii oficiale în această anchetă”, a precizat procurorul-şef al DNA.

 

DNA a pus în 2014 sechestre în valoare de 140 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro ar trebui să intre în bugetul statului, dacă ANAF ar confisca banii de la cei condamnaţi definitiv.

Comentarii Facebook