Laura Codruța Kovesi, audiată de procurorii CSM. Se va decide ce aviz primește cererea de revocare a procurorului-șef



Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, se prezintă, marţi, în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM, pentru audieri. La şedinţa va participa şi ministrul Justiției, Tudorel Toader, care cere revocarea ei din funcţie.

Membrii Secţiei pentru Procurori au invitat-o, marţi, şi pe Laura Codruţa Kovesi la audieri, pentru a-şi expune punctul de vedere. Avizul ce urmează a fi dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei este consultativ, potrivit Mediafax.

Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codruţ Olaru, Nicolae Solomon şi Augustin Lazăr sunt cei care vor lua decizia.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut, joi, revocarea din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, invocând mai multe motive, printre care neverificarea unor procurori, cum ar fi cel de la DNA Ploieşti, despre care apăruseră informaţii privind abuzuri, eşecul Microsoft sau transcrieri false în dosare.

De asemenea, Toader a criticat numărul de achitări dat de Direcţie, raportările eronate care ar fi fost prezentate de către instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi şi comportament excesiv de autoritar al acesteia, susţinând că s-a implicat personal în dosarele altor procurori şi a prioritizat dosarele după impactul mediatic.

Comentarii Facebook