La un pas de razboi! Avioanele franceze survoleaza Libia

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a anuntat ca avioanele de razboi impiedica atacurile aeriene ale fortelor lui Muammar Gaddafi impotriva populatiei din Benghazi.

 

"In acord cu partenerii nostri, fortele noastre aeriene se vor opune oricarei agresiuni din partea avioanelor colonelului Gaddafi impotriva populatiei din Benghazi. De acum avioanele noastre impiedica atacurile aeriene asupra orasului", a declarat Nicolas Sarkozy.

 

El a anuntat ca avioanele sunt pregatite sa atace si blindatele care ameninta civilii neinarmati. "Astazi, intervenim in Libia sub mandatul Consiliului de Securitate al ONU. Impreuna cu partenerii nostri, in special partenerii nostri arabi, vom face acest lucru pentru a proteja populatia civila de nebunia ucigasa a unui regim care, asasinandu-si propriul popor, a pierdut orice legitimitate", a mai spus Sarkozy.

 

Presa internationala anunta ca un atac asupra Libiei este iminent. Primii care vor ataca vor fi francezii, britanicii si canadienii, iar apoi vor intra in lupta si Statele Unite. In ultima etapa, urmeaza sa intre in lupta si tarile arabe.

Comentarii Facebook