Jaf armat la o sucursala a Bancpost din zona Portului Galati

Doua persoane au jefuit o sucursala a BRD din Galati. Atacul s-a produs la ora 14.00 si cei doi barbati i-au amenintat cu un pistol pe casier si pe agentul de paza al unitatii. Suma furata a fost de 100.000 de lei, si 2000 de euro.

Purtatorul de cuvant al politiei din Galati a declarat ca cei doi barbati purtau cagule, au intrat in sediul bancii si i-au amenintat cu arma. Au patruns in casa de bani, care avea usa deschisa si au disparut cu o importanta suma de bani.

"Este vorba despre doi barbati cu inaltimea de 1,60 metri, respectiv 1,90 metri, care erau imbracati cu haine negre si aveau cagule pe cap", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Cristina Tatulici,

Politia a instituit, in paralel, si filtre pentru prinderea atacatorilor. Banca jefuita are camere de supraveghere, iar IPJ Galati verifica imaginile surprinse in timpul atacului.

Purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Cristina Tatulici, a declarat ca sunt audiate mai multe persoane care se aflau in zona, in momentul jafului.

Cristina Tatulici a spus ca doar unul dintre atacatori avea un pistol, cu care l-ar fi amenintat pe paznic, iar celalalt atacator a intrat in casierie, profitand ca usa era deschisa.

"Recunoastem semnalmentele celor doi atacatori dupa ceea ce ne-au spus casiera si paznicul unitatii bancare. Martori sunt si cetateni din afara agentiei, care i-au vazut fugind pe cei doi barbati, insa tinem cont si de faptul ca cei doi erau mascati. La ora actuala, s-au instituit filtre la intrarile si iesirile din oras", a mai spus Cristina Tatulici.

Politistii din Galati au spus ca angajatii care se aflau in banca au actionat butonul de panica, abia dupa comiterea jafului, iar la fata locului a ajuns si politia in cateva minute.

Comentarii Facebook