Atentator asupra Papei Ioan Paul al II-lea, eliberat: "Proclam sfarsitul lumii ... in acest secol"

Omul care a incercat sa-l ucida pe Papa in 1981 a fost eliberat dupa aproape 30 de ani de inchisoare. Motivul incercarii de asasinat  ramane un mister.

 

Mehmet Ali Agca a petrecut 19 ani in inchisoare in Italia pentru incercarea de a-l asasina pe Ioan Paul al II-lea si alti 10 ani in Turcia pentru uciderea anterioara a unui editor de ziar.

 

In 1983 Papa a declarat ca l-a iertat pe Mehmet Ali Agca , dupa ce s-a intalnit cu acesta la inchisoare. Totusi, Agca nu a dezvaluit nici pana astazi motivul pentru care dorea moartea Papei si nici daca au mai fi fost implicate si alte persoane.

 

Cea mai probabila explicatie este considerata o tulburare de ordin psihic, recent Agca proclamandu-se "Noul Mesia"

 

Intr-o declaratie facuta la eliberarea sa , declara “ Proclam sfarsitul lumii . Intreaga lume va fi distrusa in acest secol. Toate fiintele umane vor fi distruse in acest secol … Eu sunt eternul Christos.”

 

Avocatul sau spune ca a primit propuneri de milioane de dolari pentru a-si spune povestea . Paradoxal insa, Agca, in varsta de 52 de ani, nu se va putea bucura prea devreme de acesti bani, deoarece va fi in continuare supus unor teste psihologice pentru recrutarea in serviciul militar obligatoriu.

 

 

Comentarii Facebook