Guvernul francez se alatura celui german : fara Internet Explorer !

 

CERTA, agentia guvernamentala care supravegheaza amenintarile informatice , avertizeaza utilizatorii de Internet sa caute o alternativa la browserul Internet Explorer (IE) pentru a-si proteja securitatea .

 

Germania a fost prima tara care a alertat vineri utilizatorii asupra unei brese in securitatea browserului IE si a faptului ca modalitatea de a profita de aceasta bresa este publicata pe Internet.

 

Conform BBC News, si guvernul Marii Britanii a mentionat ca monitorizeaza situatia , dar nu va emite o avertizare in acest moment, ci doar daca riscurile se vor schimba.

 

In fata acestei situatii delicate, Microsoft a replicat ca IE 8 este varianta cea mai sigura de browser dintre cele existente pe piata si ca utilizatorii care au versiuni mai vechi ar trebui sa faca upgrade.

Totusi , Microsoft a recunoscut ca un utilizator de IE 6 care viziteaza un site compromis poate fi infectat cu un “cal troian”, ceea ce inseamna ca un hacker ar putea prelua controlul computerului si exploata eventualele informatiile sensibile stocate pe acesta .

 

Microsoft lucreaza in momentul de fata la un patch pentru aceasta problema, dar un purtator de cuvant a mentionat ca nu exista inca un termen limita bine definit.

 

 

Comentarii Facebook