Miercuri 24 Aprilie

Iohannis despre Dragnea: Un politician, care mai este şi infractor, amennință magistraţi după un miting mediocru?

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este inadmisibil ca liderul PSD Liviu Dragnea, un ”infractor”, să apară la televizor şi să ameninţe magistraţii, după ce a organizat un miting "mediocru" anti-justiţie.

 

Pe bună dreptate s-au revolvat magistraţii. Adică cum se trezeşte un politician, care mai este şi infractor, să se ducă la televizor să ameninţe acolo magistraţii, după ce a convocat un miting mediocru anti-justiţie? Este inadmisibil. De asta am spus că nu putem să lăsăm statul să intre într-o situaţie de incertitudine, să intrăm în derive şi să ne trezim că în loc să consolidăm democraţia românească, o ia aşa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunţăm la valori democratice”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, întrebat despre cererea depusă de "Forumul Judecătorilor din România" în care aceştia au cerut CSM apărarea independenţei justiţiei, conform Mediafax.

 

Asociaţia ”Forumul Judecătorilor din România” a transmis luni o cerere către Consiliulul Superior al Magistraturii (CSM) în care îi cere instituţiei să ia măsuri pentru a apăra independenţa sistemului judiciar faţă de atacurile recente ale liderilor coaliţiei PSD-ALDE, în discursurile acestora de la mitingul organizat, sâmbătă 9 iunie, în Piaţa Victoriei.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, referitor la cererea depusă de ”Forumul Judecătorilor din România” la CSM, că asociaţia nu are statut legal, fiind doar o platformă, un simplu blog.

Comentarii Facebook