In timp ce zeci de mii de romani disperati asteapta sa fie salvati din zapada, Primul ministru participa la ceremonii

Peste 30 000 de oameni sunt izolati in zapada de 2 metri de peste o saptamana in Buzau, Vrancea, Ialomita, Prahova.

 

Doar in judetul Buzau sunt izolati peste 23 000 de oameni. Ei sunt neputinciosi in fata troienelor care depasesc in unele locuri inaltimea unui om. Desi viscolul a incetat de zile bune, autoritatile nu dau nici un semn ca ar reusi sa deblocheze drumurile.

 

Multi sunt blocati in case de zapada de 2 metri, reusind doar cu ajutorul vecinilor sa se deblocheze. In 30 de localitati din Buzau alimentarea cu energie electrica este intrerupta de mai mult de trei zile.

 

In total, la nivelul intregii zone afectate, sunt 26 000 de consumatori care nu beneficiaza de energie electrica, conform declaratiilor lui Dan Florin Ticu, director Directia Tehnica Electrica SA.

 

Seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a declarat la Realitatea TV ca pe peste 20 de localitati din judet sunt izolate. Oprisan a solicitat declararea starii de alerta pentru a putea aloca mai multe resurse persoanelor sinistrate, insa Guvernul nu a reactionat la cererea sa.

 

Si in Ialomita sunt 15 drumuri nationale si judetene blocate de zapada, primarii din nordul  judetului avand nevoie de ajutor pentru cateva cazuri grave de bolnavi aflati in locatii izolate.

 

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a participat astazi la mai multe ceremonii de "predare a stafetei" la ministere. Mai intai a avut loc preluarea mandatului la Ministerul Agriculturii, la Ministerul Educatiei, iar apoi la Ministerul de Interne.

 

 

 

 

Comentarii Facebook