Miercuri 24 Aprilie

Imagine controversată: Liderul nord-coreean folosește un smartphone - FOTO

 

O imagine în care apare liderul nord-coreean Kim Jong-un la o dezbatere, având lângă el un smartphone, a stârnit o vie dezbatere, marţi, în Asia şi în special în Coreea de Sud. Samsung a precizat că nu este vorba despre unul dintre telefoanele sale mobile.

 

Kim conducea o reuniune a consilierilor de rang înalt din sectoarele apărării şi securităţii, săptămâna trecută. Liderul comunist fuma o țigară, lângă scrumieră se afla un telefon inteligent negru.

 

O parte a presei sud-coreene a scris că este vorba despre un Samsung, iar alta că ar fi un HTC produs în Taiwan. Au fost unii care au precizat că ar fi un iPhone.

 

Agenţia de informaţii sud-coreene a anunțat că este un smartphone HTC, după ce Samsung a anunțat că nu este un telefon producție proprie.

 

Fotografia este controversată pentru că nord-coreenii trăiesc într-o izolare strictă, având foarte puține drepturi. Excepție face elita politică şi studenţilor. Telefoanele mobile au fost introduse numai în 2008 în urma unui parteneriat cu grupul de telecomunicaţii egiptean Orascom şi o reţea internă a fost deschisă în 2002. Acum, numai un milion de oameni au numai abonament de telefonie mobilă.

 

Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a preluat conducerea ţării după decesul tatălui său, Kim Jong-il, în decembrie 2011, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook