Horia Georgescu și-a dat demisia de la șefia ANI



Șeful Agenției de Integritate, Horia Georgescu, și-a dat demisia din funcție, urmând ca cererea sa fie înregistrată marți la Cabinetul președintelui Senatului, a anunțat avocatul acestuia, Cristian Ene.

"Horia Georgescu ne-a înmânat demisia domniei sale din calitatea de președinte ANI, urmând ca în cursul zile de astăzi să continui procedura de înregistrare la Cabinetul președintelui Senatului României. A fost o inițiativă proprie. Ne-a și motivat-o: nu dorește în niciun fel să aducă vreo pată asupra imaginii ANI. Chiar dacă se consideră nevinovat față de acuzațiile aduse, vrea să evite orice umbră asupra imaginii Agenției Naționale de Integritate", a declarat marți dimineața Cristian Ene, potrivit agerpres.ro.

Reprezentantul său legal a mai precizat că a discutat luni seară timp de două ore cu Horia Georgescu, aflat în arestul Poliției Capitalei, și a stabilit cu acesta strategia de apărare pentru propunerea de arestare formulată de DNA, care se va judeca marți la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Horia Georgescu a fost reținut, luni, de procurorii DNA acesta fiind acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

Comentarii Facebook