HBO folosește elefanți reali pentru serialul ”Westworld”. Unul dintre animale plângea în timp ce i se aplicau electroşocuri

 

Compania HBO este criticată de PETA pentru că a folosit elefanţi reali la filmările pentru serialul SF ”Westworld”, iar animalele erau dresate cu bătăi, electroşocuri şi cârlige ascuţite, potrivit hollywoodreporter.com.

 

Animalele folosite în filme şi producţii TV sunt adesea ţinute în condiţii extreme şi provocatoare de stres, lipsite de tot ceea ce este natural şi important pentru ele şi supuse unor metode de dresaj abuzive, inclusiv bătăi, electroşocuri şi cârlige, în absenţa cărora ele ar părăsi pur şi simplu platourile de filmare”, a scris PETA, potrivit unui comunicat.

 

Experţii PETA au identificat unul dintre elefanţii folosiţi în «Westworld» ca fiind Tai, deţinut de un furnizor celebru, Have Trunk Will Travel. În imagini realizate de martori la acest centru de dresaj, ea poate fi văzută plângând în timp ce i se aplică electroşocuri”, se arată în acelaşi comunicat.

 

HBO a răspuns, luni, acuzaţiilor PETA: ”Toate animalele folosite în serialele HBO sunt tratate cu extremă grijă şi respect în ceea ce priveşte starea de sănătate, siguranţa şi bunăstarea. Un reprezentant al American Humane, care vizează siguranţa animalelor, a fost prezent pe parcursul filmărilor la «Westworld». Acesta a confirmat că animalele au fost bine tratate, iar producţia a primit un calificativ în acest sens («Niciun animal nu a fost rănit»). Analizăm circumstanţele legate de înregistrările privind dresajul, care au vizat şi unul dintre elefanţii care apar în serial. Desigur, niciuna dintre înregistrări nu a fost realizată în timpul producţiei serialului şi nu reflectă practicile de pe platourile noastre”.

Comentarii Facebook