Guvernul a inchis spatiul aerian din cauza norului de cenusa. Masura intra in vigoare de la ora 18.00 pana duminica la ora 12.00 - VEZI Declaratii


Guvernul a decis inchiderea spatiului aerian pe intreg teritoriul Romaniei. Masura intra in vigoare de la ora 18.00 si va fi mentinuta pana duminica la ora 12.00.


"In prezent, operabile sunt aeroporturile Otopeni si Baneasa, Tulcea si Constanta. Incepand cu ora 18:00, tot spatiul aerian romanesc va fi inchis, cel putin pana duminica, la ora 12:00", a declarat primul ministru Emil Boc.

 

Emil Boc a afirmat ca nu se stie daca de maine lucrurile vor reveni la normal. "Totul va depinde de cat timp va emite vulcanul. Acest lucru nu poate sa stie nimeni in acest moment. Situatia va trebui sa fie monitorizata in permanenta. Sa speram sa nu fie eruptii de lunga durata, pentru ca atunci va exista riscul ca aceste perturbatii sa se prelungeasca pentru o perioada mai lunga de timp", a completat premierul.

 

Acum sunt inchise aeroporturile din Timisoara, Arad, Cluj-Napoca, Targu Mures, Suceava, Iasi, Bacau, Oradea, Baia Mare si Satu Mare, totul din cauza norului de cenusa de la vulcanul din Islanda, care traverseaza Romania. Guvernul a anuntat ca sunt permise numai zborurile umanitare.


Pe Aeroportul International din Cluj-Napoca au fost anulate 29 de curse aeriene au fost anulate pe o perioada de 24 de ore, incapand de azi noapte de la ora 3.00.

Sunt suspendate zborurile companiilor Tarom, Malev, Wizz Air, Carpatair, Blue Air, Lufthansa, atat pe liniile interne, cat si externe, spre Bucuresti, Timisoara, Budapesta, Treviso, Forli, Munchen, Madrid, Frankfurt, Valencia, Barcelona si Londra.

 

Autoritatile au dat asigurari ca in cenusa vulcanica nu exista cianuri. In norul care a strabatut Europa sunt oxizi ai metalelor grele care ar putea fi periculosi, dar nu este cunoscuta concentratia.

 

Duminica, de la ora 11.00, este programata o noua sedinta a Comitetului pentru situatii de urgenta.

Comentarii Facebook