Miercuri 28 Septembrie

Google oferă mai multă ”intimitate” utilizatorilor. Nu va mai scana mesajele de pe GmailGoogle vine cu o ”surpriză” plăcută pentru cei 1,2 miliarde de utilizatori ai săi, oferindu-le mai multă intimitate.

Acţionând sub pretextul de a facilita livrarea de reclame personalizate, Google obişnuia să scaneze mesajele email primite sau trimise de utilizatorii Gmail în căutarea de cuvinte cheie care să identifice produse sau arii de interes ce ar putea fi monetizate prin reclame. Deloc surprinzător, scanarea mesajelor private din inbox-urile a peste un miliard de utilizatori, inclusiv cele ajunse în versiunea enterprise a serviciului Gmail, a atras critici aprinse la adresa companiei, scrie go4it.ro.

Totuși, unul dintr vicepreședinții Google, Diane Greene, a confirmat într-o postare pe blogul companiei că se va opri verificarea conţinutului privat din conturile Gmail. Totuși, această mișcare este însă departe de a atinge scopul dorit, compania dispunând de multe alte mijloace prin care să urmărească fiecare mişcare a utilizatorilor.

Folosind istoricul căutărilor realizate, website-uri vizitate, locaţia furnizată de telefonul din buzunar, clipuri urmărite pe YouTube şi alte reclame cu care ai interacţionat, Google reușește formarea unui profil de utilizator pe baza căruia să fi abordat cu reclame la fiecare pas, vizând servicii şi produse de care ai putea fi interesat.

Din fericire, o parte dintre funcţiile de monitorizare pot fi găsite şi dezactivate la secţiunea Google account.

Comentarii Facebook