GAFĂ: L-au desemnat cetăţean de onoare pe bibliotecarul care a străbătut Dunărea înot, dar nu l-au chemat la festivități

 

Consiliul Judeţean Hunedoara i-a oferit titlul de cetăţean de onoare al judeţului lui Avram Iancu, bibliotecarul care a reuşit să străbată Dunărea înot, dar acesta nu a fost chemat la festivități.

 

Avram Iancu se afla, joi, la serviciu, la biblioteca din Lupeni, judeţul Hunedoara, în momentul în care reprezentanţii Consiliului Judeţean au început festivitatea de decernare a titlului de cetăţean de onoare. A fost nevoie de amânarea proiectului pe ordinea de zi pentru ca bibliotecarul, anunțat între timp, să urce în prima maşină de taxi pentru a ajunge de urgenţă la Deva.

 

Cei de la Consiliul Judeţean chiar au fost foarte drăguţi, adică au vrut să repare omisiunea de a mă invita, chiar spuneau să mă urc în primul taxi şi să ajung de urgenţă, că se va deconta. Eu, dimpotrivă, am spus că nu are rost să urc în taxi, că întâmplător sunt în maşina personală şi e mult mai ieftin să ajung. Eram la serviciu, am comunicat responsabilului bibliotecii situaţia creată. Eu nu sunt absolut deloc supărat pe nimeni, cu atât mai puţin pe cei de la Consiliul Judeţean. Dimpotrivă, sunt puţin amuzat de ceea ce se întâmplă pe seama acestei gafe, care, din punctul meu de vedere este pardonabilă, nu este un capăt de ţară, ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, vineri, Avram Iancu, bibliotecarul care a străbătut Dunărea înot.

 

Am ajuns, pentru mine a fost un moment de bucurie, fericire. Doar m-am amuzat de felul în care unii sau alţii se acuzau pe acolo, în bucătăria lor internă”, a mai spus înotătorul.

 

Unul dintre consilierii PNL a cerut demisia secretarului judeţului, în urma incidentului.

 

Mi-a cerut demisia un consilier liberal, domnul Toma Florian. Nu am greşit eu, în atribuţiunile mele nu intră a invita pe cei care sunt pe listă, ci consilierii locali le transmit ordinea de zi şi dispoziţia preşedintelui, iar compartimentele de specialitate care se ocupă cu redactarea proiectului de hotărâre, împreună cu iniţiatorul şi cei care au tipărit diploma aveau obligaţia să-l anunţe pe respectivul, domnul Iancu”, a precizat, pentru Mediafax, Dumitru Sorin Stefoni, secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii Facebook