Gabriel Oprea: Armata functioneaza cu un buget de "avarie" si are mari dificultati in indeplinirea misiunilor din Irak si Afganistan


Armata functioneaza cu un buget de avarie si Ministerul Apararii face eforturi pentru a indeplini misiunile in care sunt trimisi militarii romani, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

"Avem un buget, fata de cel de 2,30 la suta din PIB asumat cand am intrat in NATO, de 1,31, cam la fel cu cel de anul trecut. In acest context, circa 75-80 la suta sunt pentru salarii si pensii si 20 la suta raman pentru indeplinirea misiunilor din tara sau din strainatate. Este foarte greu, suntem aproape de avarie, dar cautam sa ne indeplinim misiunile si in tara, si mai ales in teatrele de operatiuni unde Armata Romana face o figura foarte buna si este respectata", a afirmat la Cluj ministrul Apararii, Gabriel Oprea.

Oprea a completat si a spus ca Armata Romana este apreciata in zonele de conflict, chiar daca din punctul de vedere al dotarii nu se ridica la nivelul altor forte.

Ministrul Apararii a mai afirmat ca nu crede ca in acest an va primi o rectificare bugetara. "Nu cred ca in contextul actual putem vorbi de o majorare, dar este imperios necesar sa fim macar lasati cu acest buget ca sa putem sa ne indeplinim misiunile", a afirmat Oprea.

Oprea a vizitat impreuna cu Elena Udrea si primarul Sorin Apostu amplasamentul unui viitor cartier ANL ce va fi ridicat in padurea de la Faget, pe un teren ce apartine MApN.

Comentarii Facebook