Fructele deshidratate şi beneficiile lor nebănuite pentru sănătate


Fructele deshidratate sunt pline de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi benefici sănătăţii.

Află care sunt cele mai sănătoase fructe deshidratate şi ce boli previn ele, conform ele.ro

Stafide - sunt bogate în fibre şi nu conţin grăsimi. Oferă mult calciu şi bor şi ambele au efecte puternice în prevenirea scăderii densităţii oaselor şi sunt excelente pentru prevenirea osteoporozei.

Merisor uscat - scade riscul de infecţii urinare iar potrivit unor studii, încetineşte creşterea tumorilor.

Prune uscate - bogate în fibre, vitamina A şi potasiu, sunt folosite de mult timp în tratarea constipaţiei. în plus, mai conţin şi beta caroten, un antioxidant care ajută al prevenirea artritei şi a cancerului la colon.

Caise uscate - conţinutul ridicat de potasiu le recomandă pentru prevenirea creşterii tensiunii arteriale iar antioxidanţii pot avea şi rol de prevenire a cancerului la plămâni, laringe şi esofag.

Curmale uscate - foarte dulci, dar nu ridică rapid glicemia pentru că zaharurile din ele se metabolizează încet. Pot preveni anemia, constipaţia, îţi dau energie şi potrivit unor cercetări, reduc riscul de cancer abdominal.

Cirese uscate - au un nivel de antioxidanţi mai crescut decât alte fructe deshidratate şi pot preveni numeroase afecţiuni inflamatorii: febră musculară, artrită şi gută. În plus, conţin cantităţi mari de acid folic şi fibre.

Afine uscate - bogate în vitaminele A, B şi E, conţin calciu, potasiu, fier şi fosfor. Antioxidanţii contribuie la prevenirea dezvoltării cancerului şi ajută orgnismul împotriva infecţiilor.

Smochine uscate - au un conţinut ridicat de fier şi acid folic şi previn cu succes anemia atunci când nu consumi suficientă carne. Vitamina C accelerează absorţia fierului, drept pentru care aceste frucete au efectul maxim în combinaţie cu citricele

Mango uscat - cu un conţinut ridicat de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 şi fier, poate preveni cancerul al sân şi colon.

Comentarii Facebook