Folosești Windows XP? Microsoft vine cu vești proaste


Compania Microsoft a făcut un anunț conform căruia nu va mai oferi suport pentru sistemul de operare Windows XP și nici pentru pachetul Office 2003 cu scopul de a motiva utilizatorii acestor produse să treacă la versiuni mai noi.

Măsura va intra în vigoare începând cu data de 8 aprilie 2014, ceea ce înseamnă că utilizatorii Windows Xp şi Office 2003 au mai puţin de un an rămas la dispoziţie pentru upgrade. Cei care încă vor folosi aceste produse şi după termenul limită impus de Microsoft nu vor mai avea acces la serviciul de suport tehnic asigurat de companie şi nici patch-uri pentru remedierea problemelor de securitate nou descoperite, conform go4it.ro.

Microsoft susține că trecerea la platformele moderne, precum Windows 7 sau 8, este de mare ajutor pentru infrastructura IT a companiilor, acestea lăsând loc pentru evoluția și integrarea tehnologiilor viitoare.

Deși a fost lansat acum aproape 12 ani, Windows XP încă se bucură de un număr destul de mare de utilizatori, în ciuda problemelor de securitate și a setului de facilități învechit.

Comentarii Facebook