Facebook a ajutat la diagnosticarea unei boli neidentificata nici macar de medici

 

Platforma de socializare Facebook a ajutat la diagnosticarea unei boli careia nici macar medicii nu au reusit sa-i dea de capat.


Dupa ce un baiatel de numai patru ani a fost diagnistocat cu o boala extrem de rara si periculoasa, numita Reflex Anoxic Seizures, cei de la Facebook au reusit sa descopere acest lucru, scrie Daily Mail.

Evan Owens din South Wales face frecvent crize in care pare nu mai respira si-si pierde cunostinta. Pentru ca mama lui in varsta de 33 de ani a ajuns in stadiul de disperare, a inregistrat pe video momentele cu aceste accese si le-a postat pe pagina sa de Facebook, insotindu-si inregistrarea cu intrebarea: "Stie cineva ce este aceasta?"

Unul dintre prietenii ei i-a raspuns cu promptitudine ca "accesele baietelului ei amintesc foarte mult de simptomele unei afectiuni rar intalnite Reflex Anoxic Seizures. Astfel de acccese pot avea cauza durerea sau frica si pot duce la incetinirea ritmului cardiac si chiar la oprirea completa a batailor inimii".

Cerys Owens, impreuna cu sotul sau, nu au mai stat pe ganduri si si-au dus neintarziat copilul la Spitalul din Cardiff, unde diagnosticul a fost confirmat. in prezent, baietelul se afla spitalizat la aceasta institutie medicala, iar medicii sustin ca Evan isi va depasi boala odata cu varsta.

"A fost groaznic pentru ca nu stiam ce se intampla - el putea avea cate 17 astfel de crize pe zi. Daca nu as fi cerut ajutor pe Facebook, nu am fi avut nici astazi idee de ce sufera fiul nostru'" spune Cerys Owens.

Comentarii Facebook