Exces de ZEL al poliției? Cum a rămas un șofer fără talon - VIDEO

 

Un șofer susține că poliția a dat dovadă de exces de zel, când i-a luat talonul pentru că nu îi funcționau toate luminile de frână.

 

Polițistul l-a tras pe dreapta pe șofer și l-a pus să testeze luminile de frână. Din cele 3 becuri, două nu funcționau, iar decizia a fost de sancționare cu 250 de lei și reținerea talonului, până la remedierea defecțiunii.

 

Șoferul a plătit amenda pe loc și a semnat procesul verbal cu amendamentul că avea becuri în portbagaj și nu a fost lăsat să remedieze pe loc defecțiunea. 

 

Sincer, câți dintre cei care îi luați acum partea dacă l-ați fi întâlnit în trafic l-ați fi mustrat verbal pentru că nu-i merg stopurile? Eu cred că mai mult de jumătate. Ce a făcut polițistul este perfect legal, într-adevăr putea să treacă cu vederea, dar a fost alegerea lui, nu-l poți condamna. Îmi pare rău pentru tine”, a scris un utilizator.

 

Teoretic, misiunea politiei e sa faca drumurile mai sigure. Putea sa faca drumul mai sigur prin gestul de a te lasa sa remediezi defectiunea acolo unde erai, daca tot era vorba de siguranta. Cretinul asta, cu toata politetea lui, a dovedit ca nu are calitate umana si confirma faptul ca interesul lor nu este sa faca drumurile mai sigure, ci sa stranga bani. Acum si daca iti dadea amenda, fapta de a retinte certificatul de inmatriculare este dovada faptului ca are un caracter de rahat. Putea sa-ti dea amenda si sa nu retina certificatul pentru ca el stie ca pentru doua becuri de 1 leu, el te pune pe drumuri la RAR si la Serviciul rutier pentru recuperarea certificatului. Pe langa asta OUG 195/2002 prevede faptul ca sanctiunea contraventionala trebuie sa fie direct proportionala cu pericolul social al faptei. Eu cand vad cretini din astia care te intreaba de trusa sanitara si de al doilea triunghi, imi vine sa borasc. Multi nici nu au habar sa acorde un prim ajutor sau poate nu stiu nici faptul ca la un accident rutier soldat cu victima, daca nu ai cunostinte medicale iar celui accidentat ii este afectata coloana vertebrala, acesta poate paraliza prin acest prin ajutor acordat de o persoana fara cunostinte medicale”, a scris un alt utilizator.

Comentarii Facebook