Erdogan le-a dat ultimatum americanilor pentru a-l preda pe Gulen


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, le-a prezentat miercuri seara un ultimatum autorităților americane cu privire la extrădarea clericului Fethullah Gulen, acuzat de orchestrarea loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie.

Liderul turc a susţinut că este timpul ca Statele Unite să facă o alegere între mişcarea Gulen şi Ankara, scrie Hurriyet Daily News.

"Statele Unite vor trebui să facă o alegere mai devreme sau mai târziu. Fie Turcia, fie organizaţia teroristă a lui Fethullah Gulen. Fie puciştii şi teroriştii lui Gulen, fie statul democratic Turcia. Statele Unite trebuie să facă această alegere", a declarat Erdogan.

Preşedintele turc a vorbit în faţa unei mulţimi adunate la Palatul Prezidenţial din Ankara, care a fost atacat de către pucişti în noaptea de 15-16 iulie, potrivit News.ro.

Erdogan i-a avertizat pe turci să fie extrem de vigilenţi, întrucât trădarea poate să vină din orice direcţie.

"Protejarea democraţiei nu se poate face doar la anumite ore şi în anumite locuri. Turcii trebuie să-şi protejeze democraţia, libertatea, statul de drept şi viitorul ţării timp de 24 de ore în fiecare zi, 365 de zile în fiecare an", a precizat preşedintele.

Mai mult,șeful statului a precizat că nu există nicio diferenţă între PKK, jihadiştii Statului Islamic şi adepţii clericului Fethullah Gulen.

"Cei care-l urmează pe şarlatanul din Pennsylvania, care şi-a vândut sufletul diavolului, sau gruparea Daesh, care a vărsat sângele credincioşilor musulmani, ori pe kurzii de la PKK, care au divizat ţara asta timp de 30 de ani, vor pierde în final".

Comentarii Facebook