Guvernul pregătește o ordonanță de urgență pentru a-i cumpăra avion președintelui



Guvernul lucrează la un act normativ prin care să autorizeze RA-APPS să cumpere un avion pentru zboruri speciale - Preşedinţie şi Guvern.

Aeronava ar urma să fie dotată cu echipamente de comunicaţii de STS şi va fi operat de TAROM, începând de anul viitor, dezvăluie Economica.net.

"Se autorizează Regia Autonomă de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat să achiziţioneze, în condiţiile legii şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă, o aeronavă destinată şi utilizată exclusiv pentru executarea zborurilor speciale", se arată într-un proiect ordonanţă de urgenţă consultat de Economica.net şi afişat pe site-ul Ministerului Transporturilor la secţiunea Proiecte acte normative.

"Se autorizează Regia Autonomă de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat să achiziţioneze, în condiţiile legii şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă, serviciile/lucrările specifice necesare pentru operaţionalizarea, întreţinerea şi menţinerea în stare de aeronavigabilitate a aeronavei prevăzute la alin. (1)", se mai arată în proiect.

STS se va ocupa de instalarea echipamentelor speciale de comunicaţii de la bordul aeronavei.

"Se autorizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să achiziţioneze, în condiţiile legii şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă, echipamentele de comunicaţii speciale pentru segmentul aer-sol şi serviciile de comunicaţii satelitare necesare pentru asigurarea serviciilor de voce, date şi video la bordul aeronavei", se mai arată în proiect.

Proiectul arată că aeronava ar urma să fie operaţională de la începutul anului viitor.

"După achiziţionare, aeronava va fi pusă la dispoziţia TAROM (companie nominalizată prin HG nr. 755/1998, pentru executarea zborurilor speciale), pentru operare începând cu 01.01.2017, până la momentul asigurării condiţiilor necesare realizării şi operaţionalizării capabilităţii în cadrul MapN", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Comentarii Facebook