Elena Udrea rămâne în arest preventiv pentru acuzațiile din dosarul ”Gala Bute”




Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv pentru acuzațiile ce îi sunt aduse în dosarul ”Gala Bute”.

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, scrie Agerpres.

Cu toate că Elena Udrea a reușit să aducă argumente pentru toate acuzațiile ce i-au fost aduse, Curtea supremă a decis, după aproape 6 ore de deliberări, să o trimită în arest preventiv.

A reușit să dea argumente și să combată toate acuzațiile. Probele se rezumă doar la denunțuri. Argumentele în apărarea au fost numeroase; unul dintre acestea a fost că votul pe care Camera Deputaților l-a dat în data de 23 februarie a fost unul nelegal, pe de o parte, pe de altă parte probele care se aduc în sprijinul acuzațiilor se rezumă la denunțuri și aici vreau să fac o precizare foarte clară: atunci când spunem că în dosar nu există decât denunțuri ne referim strict la capătul de acuzare care i se aduce doamnei Udrea", a spus avocatul Marius Striblea.

Comentarii Facebook