Elena Basescu recita poezii la Bruxelles


Elena Basescu a organizat in cadrul Parlamentului European de la Bruxelles o expozitie dedicata poetului moldovean Alexei Mateevici. Europarlamentarul a recitat cateva versuri.

"Prin acest eveniment dorim sa-i aducem un omagiu celui care a luptat pentru limba romana in Basarabia. Cred ca este important sa ne reamintim mai des de trecutul nostru, avand in vedere ca pe 24 ianuarie am serbat in tara Ziua Unirii Principatelor", a declarat Elena Basescu, citata de ziarul Gandul.

"Alexei Mateevici ne-a lasat mostenire opera 'Limba Noastra', scrisa intr-un moment in care intuia ca vor avea loc mari transformari in societatea tarista. Prin aceasta creatie, el a reusit sa transmita tuturor romanilor un indemn actual si astazi - acela de a ne apara valorile prin care ne identificam: limba, cultura, traditiile", a mai spus Elena Basescu.

Fiica presedintelui Traian Basescu a si recitat cateva versuri: "Limba noastra-i foc ce arde/ Intr-un neam ce fara veste/ S-a trezit din somn de moarte/ Ca viteazul din poveste".

Comentarii Facebook