Efectele nebănuite ale albușului de ou


Potrivit Oamenilor de știință, albușul este la fel de eficient în reducerea presiunii arteriale precum unele medicamente aflate pe piață.

Cercetătorii au descoperit că o substanță din componența albușului de ou reduce tensiunea arterială, principalul factor al bolilor cardiace, iar ca urmare, aceștia sunt de părere că albușul de ou îi poate ajuta pe oameni să își mențină tensiunea arterială sub control.

Ei au constatat că o peptidă din albuşul de ou, un fragment de proteină, poate încetini presiunea arterială la fel de eficient ca medicamentele prescrise în mod normal pentru acest tip e probleme.

O echipă de cercetători de la Universitatea Jilin, China, a hrănit șobolani care prezentau teniune arterială mare cu peptida RVPSL și au constatat că simptomele animalelor se diminuează, iar acum specialiștii speră că vor putea trece la testele pe subiecți umani.

Peptida din albuş poate fi utilă pentru prevenirea sau tratarea hipertensiunii. Rezultatele noastre susţin studii anterioare realizate pe această temă. Ele sunt suficient de promiţătoare încât să ne permită ca în viitor să cercetăm efectul albuşului de ou asupra sănătăţii umane”, a declarat dr. Zhipeng Yu, coordonatorul studiului.

Oamenii de ştiinţă susţin că peptida acţionează la fel ca inhibitorii de ACE (enzima Angiotensin Convertaza), precum Captoprilul. Ei sunt de părere că 50mg de peptidă RVPSL are efect similar cu 10mg de Captopril. Mai mult, se pare că efectele peptidei rămân aceleaşi chiar şi atunci când oul este gătit, scrie Descoperă.ro.

Comentarii Facebook