E un profesor de fizică GENIAL! Cum i-a făcut de râs pe polițiștii care l-au amendat

 

Un profesor de fizică din San Diego a fost amendat de polițiști pentru că nu a oprit la Stop. El a contestat amenda și a demonstrat că amenda este aplicată greșit.

 

Dmitri Krioukov predă fizica la Universitatea din San Diego. După ce a fost acuzat că nu a oprit a fost amendat cu 400 de dolari. 

 

El a contestat sancțiunea în instanță și le-a predat tuturor o lecție de fizică, scrie sport.ro. 

 

Profesorul de fizica nu a apelat la un avocat, ci la vastele lui cunoștințe și a demonstrat, folosindu-se de diferenta dintre miscarea unghiulara si liniara, că polițiștii nu au văzut bine. El conducea o Toyota Yaris, a oprit la stop, dar câmpul vizual al polițiștilor a fost obturat de un Subaru Outback, care a trecut pe acolo chiar în momentul în care el a frânat.

 

Daca o masina merge spre un semn, incetineste, opreste si apoi isi continua accelerat traiectoria, un observator (de exemplu un politist) aflat la o anumita distanta, poate avea impresia ca masina nu isi schimba viteza daca este obstructionat de un alt obiect exact in momentul in care masina initiala decelereaza si accelereaza”, a explicat Dmitri Krioukov.

 

Comentarii Facebook