Dragostea te prostește? Vezi ce spun cercetatorii


Un nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Leiden, Olanda, şi Universitatea Maryland, SUA, arată că persoanele îndrăgostite nu sunt capabile să se concentreze la capacitate maximă și nu pot îndeplini sarcini care necesită atenție.

Experimentul a fost realizat pe 43 de participanți care erau implicaţi într-o relaţie amoroasă de mai puţin de o jumătate de an. Aceștia au fost rugaţi să îndeplinească un număr de sarcini în cursul cărora trebuiau să diferenţieze cât mai rapid informaţia relevantă de cea irelevantă.

Cu cât erau mai îndrăgostiţi, cu atât participanţii s-au dovedit mai puţin capabili să ignore informaţia irelevantă; astfel, intensitatea dragostei pe care o simţeau era corelată cu capacitatea de a se concentra a persoanei respective. Nu s-a constatat nicio diferenţă între femei şi bărbaţi, din acest punct de vedere. Rezultatele studiului au apărut în jurnalul Motivation and Emotion, scrie Descoperă.ro.

Patricipanții au ascultat melodii romantice și au fost rugați să se gândească la un moment romantic, pentru a le amplifica sentimentele. De asemena, au completat și un chestionar cu ajutorul căruia a fost evaluată intensitatea sentimentelor de dragoste pe care le încercau.

În mod interesant, rezultatele acestui studiu, condus de Henk van Steenbergen, au fost diferite de cele ale unor studii anterioare pe aceeşi temă.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook