Dosarul "Valiza" va ajunge la Curtea Constitutionala


Procesul in care Gigi Becali si alte persoane apropiate finantatorului Stelei este judecat a fost suspendat. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au luat aceasta decizie dupa ce unul dintre avocati a sustinut ca un sportiv nu are acelasi statut ca si un functionar public.

Avocatul lui Teia Sponte, inculpat alaturi de Gigi Becali, pentru complicitate la dare de mita, le-a spus judecatorilor la infatisarea de miercuri ca "textul din actualul Cod penal, adoptat in 1969, cand intreaga economie era de stat, privind notiunea de functionar, este neconstitutional, pentru ca in prezent Romania are o noua Constitutie prin care proprietatea privata este ocrotita si potrivit legii fundamentale economia este una de piata".

Avocatul lui Teia Sponte a adaugat ca potrivit noului Cod Penal care va intra in vigoare fapta invocata de procurori nu mai este incriminata avand in vedere ca angajatul unei firme private nu poate sa fie subiect al infractiunii de dare sau luare de mita.

Judecatorii au acceptat solicitarea avocatilor si au suspendat judecarea procesului pana cand se va pronunta Curtea Constitutionala.

Gigi Becali a spus la iesirea din sala de judecata ca "judecatorii incep sa faca lumina in acest dosar. Premierea jucatorilor nu poate fi mita asa ca acuzatiile nu stau in picioare".

Finantatorul Stelei a fost trimis in judecata in decembrie 2008 sub acuzatia de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata Teia Sponte, Victor Piturca, Alina Florentina Ciul, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi.

Finantatorul Stelei este acuzat de procurori ca, in mai 2008, a incercat sa ii "stimuleze" cu 1,7 milioane de euro pe jucatorii de la Universitatea Cluj pentru a castiga partida cu CFR Cluj. Banii au fost confiscati si oamenii lui Becali retinuti si audiati cateva zile de procurorii DNA Cluj.

Comentarii Facebook