Rudele lui Toni Tecuceanu (Cronica Carcotasilor) l-au dat in judecata pe Adrian Streinu Cercel si institutul Matei Bals

Ei considera ca imaginea actorului a fost prejudiciata prin vehicularea informatiei false ca acesta a murit din cauza virusului AH1N1 cu scopul de a se impulsiona programul de vaccinare a populatiei.

 

Fratele si tatal lui Toni sustin ca la momentul lansarii acestei informatii se cunostea ca moartea a avut alta cauza.

 

Plangerea a fost inregistrata la Judecatoria sectorului 2 Bucuresti, primul termen fiind stabilit pentru 2 septembrie, relateaza Mediafax. Fratele si tatal lui Toni solicita pe langa comunicarea dosarului medical si furnizarea informatiilor privind carantina instituita in acea perioada la Institutul National de Boli Infectioase.

 

In documentele depuse la Judecatorie se arata ca Toni a fost internat in 24 Decembrie , in stare grava, cu plamanii afectati si suspect de gripa cu virus AH1N1.

 

La cateva zile dupa internare, familia a fost informata ca Toni a contactat bacteria Accnetobacter Baumanni prezenta in sistemele de ventilatie de la Terapie Intensiva. Mai tarziu au fost informati ca s-a confirmat suspiciunea de gripa AH1N1, dar in 5 ianuarie li s-a spus ca faza critica ar fi depasita, insa bacteria ramane in organism. In aceeasi data de 5 ianuarie actorul a decedat  cauza presupusa a mortii fiind un infarct miocardic.

 

Membrii familiei au fost surprinsi de faptul ca inainte de efectuarea necropsiei si a analizelor de laborator , doctorul Adrian Streinu Cercel a aparut la televiziune si a declarat ca decesul a fost cauzat de gripa noua.

 

Paradoxal, desi doctorul Streinu Cercel facea publice la televizor date despre decesul actorului fara acordul familiei , rudelor nu li s-a permis accesul la date tocmai invocandu-se aspecte de confidentialitate a actului medical.

 

Rudele decedatului sustin ca din cauza transmiterii de informatii false privind infectarea cu gripa porcina, ar fi fost evitati de prieteni si cunoscuti exact in perioada de cea mai mare suferinta de imediat dupa moartea lui Toni. Fratele lui Toni sustine ca sotia sa a plecat panicata de acasa cu bebelusul de zece luni pentru a evita contaminarea acestuia.

 

Membrii familiei sustin ca mai sunt evitati si in ziua de azi de catre prieteni si apropiati, chiar si inmormantarea lui Toni fiind lipsita de prezenta celor dragi . Ei considera ca atat prejudiciile aduse lor cat si memoriei actorului au fost cauzate de dorinta doctorului Streinu Cercel de a impulsiona programul de vaccinare AH1N1.

 

Daunele morale solicitate sunt simbolice, fiind in valoare de 1 leu.

Comentarii Facebook